Spring til indhold

Vil du være frivillig ved Røde Kors ferielejre?

Vil du være frivillig ved Røde Kors ferielejre?

Har du lyst til at bruge et par dage af din sommerferie på at gøre en forskel for udsatte børn og deres forældre?

Røde Kors søger lige nu frivillige lejrledere til to ferielejre for udsatte børnefamilier. Den ene ferielejr, Røde Kors’ Sommerlejr, foregår i Svendborg fra d. 27. – 29. juni 2023, mens den anden ferielejr, Røde Kors’ Familiecamp, foregår på Vestfyn fra d. 1. – 5. juli 2023.

Som frivillig lejrleder på en af de to ferielejre bliver du en del af et mindre lejrlederteam, hvor du sammen med Røde Kors’ projektleder har ansvar for at planlægge og afholde lejren. Som lejrleder på Sommerlejren er det en forudsætning, at du kan deltage på en ryste-sammen dag d. 13. maj i Svendborg, hvor vi lærer hinanden at kende og planlægger lejrens indhold. Som lejrleder på Familiecampen forventes du at kunne deltage i en planlægningsweekend 10. – 11. juni, hvor vi ligeledes bliver rystet sammen og planlægger indholdet.

Hvem er du?

  • Du brænder for at gøre en forskel for sårbare børn og deres forældre
  • Du kan lide at lege og finde på sjove aktiviteter – hvis du spiller et instrument er det kun et plus!
  • Du trives med at koordinere og samarbejde med mange forskellige typer mennesker

Hvad får du ud af det?

  • Du bliver en del af det store Røde Kors fællesskab
  • Du får adgang til temadage og kurser inden for det sociale område
  • Du får noget på CV’et samtidig med, at du skaber ferieminder for udsatte børn og deres forældre

Familiecamp eller Sommerlejr?

Røde Kors’ Familliecamp henvender sig til cirka 35 deltagere med børn i skolealderen og spænder over fem intense dage med leg og læring i højsædet. Der er både er undervisning for de voksne, aktiviteter for børnene og masser af socialt samvær. Røde Kors’ Sommerlejr varer to døgn og har plads til cirka 100 deltagere og inkluderer også familier med helt små børn. Det overordnede fokus på Sommerlejren er at skabe et pusterum for familierne, hvor de kan slappe af og nyde et par bekymringsfrie dage. Formålet med begge ferielejre er at styrke familiernes trivsel og skabe en uforglemmelig ferieoplevelse! Fælles for begge ferielejre er desuden, at de henvender sig til udsatte børnefamilier, som i forvejen er tilknyttet Røde Kors’ netværk.

Hvordan ansøger du?

Hvis du er interesseret i at blive lejrleder, så send en mail med et par linjer om dig selv og din motivation til: familielejr@rodekors.dk. I mailen må du gerne gøre det klart, om du ønsker at blive lejrleder på henholdsvis Sommerlejren eller Familiecampen. Fristen for at ansøge er d. 11. april 2023.

Har du spørgsmål til rollen som frivillig lejrleder, er du meget velkommen til at kontakte projektleder Iben Wirth Carlsen på: iwcar@rodekors.dk eller +45 23 38 87 45.

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Ved fortsat brug af websiden godkender du brugen af cookies  Læs mere