Spring til indhold

PRESSEMEDDELELSE Ny veterancafé i Svendborg

Ny Veteran Café i SvendborgSvendborg Kommune får snart både en veterankoordinator og en ny veteran café. Caféen åbner første gang d. 15. marts kl. 16-19 i FRIVILLIGHUSET ”Kontakt mellem Mennesker” i Havnegade 3, Svendborg. Caféen vil være åben torsdage i ulige uger.

Veterankoordinatoren er et kommunalt tilbud, der allerede er afsat penge til i 2018 budgettet. Bag veteran caféen står der derimod en gruppe af frivillige – John Lassen, Maria Linnea Bang, Mads Halgaard Madsen, Ole Ungermann Hanson, Claus Stenberg, Morten Gudbjerg Karlsen – alle seks er veteraner, fra bl.a. Balkan, Irak, Afghanistan.

Veteran Caféen henvender sig til alle, der har været udsendt: sundhedspersonale, politi, nødhjælpsarbejdere, militært personel mv. samt deres pårørende. Caféen drives uden offentlige midler af frivillige, og den er tænkt som et frirum uden bindinger, kontingenter eller krav. Den er tænkt som et netværksskabende sted, hvor veteraner og pårørende kan være til fælles hjælp.

Svendborg kommune har officielt lige under 300* veteraner. Da hver veteran i gennemsnit har otte nære pårørende (f.eks. børn, ægtefælle, forældre, søskende), rækker caféen altså ud til omkring 2500* personer i Svendborg. Hertil kommer et ukendt mørketal af veteraner, som ikke har registreret sig som veteraner ved af ansøge om et veterankort. (*kilde: Veteranallicancen)

Mange veteraner har en udmærket hverdag uden eftervirkninger, men der er også et meget stort antal, hvor eftervirkninger lige fra ubearbejdede minder til svær PTSD har givet og til stadig giver udfordringer for både veteranen selv og for de pårørende – for nogles vedkommende nu 25 år efter udsendelsen. Med ansættelsen af en kommunal veterankoordinator og nu også en Veteran Café drevet af frivillige er det håbet, at flere veteraner og pårørende får den hjælp, anerkendelse og netværk, som de har brug for.

Til caféen er også knyttet en Facebook-gruppe, som kan findes ved at søge efter Veteran Café, Svendborg

På det medsendte billede ses fra venstre mod højre John Lassen, Ole Ungermann Hanson, Morten Gudbjerg Karlsen foran Svendborgs kommende Veteran Café i FRIVILLIGHUSET

​På vegne af veterancaféen,

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Ved fortsat brug af websiden godkender du brugen af cookies  Læs mere