Spring til indhold

PRESSEMEDDELELSE Kvinde, dit liv er i Danmark

Kvinde, dit liv er i Danmark, hedder projektet. Det retter sig mod kvinder fra mindre minoritetsgrupper og bagved står Frivilligcenter Sydfyn/Kontakt mellem Mennesker. Frivilligcentret har modtaget 98.600 kr. fra Trygfonden til at støtte projektet, som starter i november. Checken blev overrakt af Jane Heitman, (V) Folketingsmedlem fra Faaborg-Midtfyn og ordfører for Psykiatri og Forebyggelse.

Baggrunden for at udvikle dette projekt er en oplevelse og erkendelse af, at mange kvinder der netop kommer fra mindre minoritetsgrupper er ensomme, isolerede og ofte deprimerede. De mangler et fællesskab som de kan identificere sig med. Kontakt mellem Mennesker og de frivillige vil gerne skabe et tilbud i samarbejde med kvinderne, et tilbud som kan hjælpe dem med at forstå det danske samfund, komme ud af deres isolation og erkende, at det er her deres fremtid ligger.

Trygfonden har valgt at støtte dette projekt netop fordi målet er at hjælpe en sårbar gruppe videre i livet i lokalsamfundet Svendborg og landet Danmark. Ja, at bidrage til denne gruppes tryghed.

Kontakt mellem Mennesker har formidlet frivilligt arbejde i 25 år. Kvinde, dit liv er i Danmark bliver hovedsageligt kørt at frivillige; nogle har før været aktiv i projekthuset Anemonen, der blev et samlingspunkt for mange indvandrere i og omkring bydelen Byparken. Kontakt mellem Mennesker har åbnet en ugentlig cafe i frivillighuset – hos Narges – hvor centrets iranske medarbejder er værtinde. Cafeen giver mennesker der mangler et socialt netværk et roligt sted at komme og opleve fællesskab og opmærksomhed. Cafeen har tiltrukket en broget gruppe frivillige, bl.a. en dansk lærer med en diplomuddannelse i ernæring og sundhed. Hun har konkret erfaring fra et sundhedsprojekt for overvægtige kvinder med anden etnisk baggrund. En marokkansk frivillig er også medlem af Svendborg Integrationsråd. Cafeens succes har inspireret de 3 kvinder til at udvikle dette projekt med aktiviteter der giver et større fællesskab samt bedre sundhed. Aktiviteterne bliver skabt i samarbejde med kvinderne selv fordi gruppen anser det for vigtigt at projektet gror nedefra og op.

Trygfond donation 2014
På billedet: Jane Heitman fra Trygfonden overrækker checken for 98.000 kr. til Erik Ejlersen, bestyrelsesformand, Kontakt mellem Mennesker. Også med er initiativtagerne til projektet, Birthe Sørensen, Narges Samimi og Zineb Rhouioaud.

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Ved fortsat brug af websiden godkender du brugen af cookies  Læs mere