Mamma Mia

... snart i gang med gruppe nr. 17, start den 27. februar. Godt gået!

Mamma Mia, internationale mødregruppe, er et af de mest succesfulde projekter som Frivilligcenter Sydfyn/Kontakt mellem Mennesker tilbyder. Den første gruppe kom i gang i 2007. Mamma Mia er til mødre og babyer fra alle kulturer – også Danmark, selvfølgelig. Det er faktisk hele pointen; mødrene møder hinanden på tværs af kultur. Det giver en sjovere barsel og for de nydanske mødre en uformel og nærværende måde at lære mere om det samfund, de er blevet omplantet til. Og fordi det drejer sig om det samme for alle, nemlig deres svangerskab og små børn, bliver viden og erfaringer, sjove historier og grin, varme og venskab delt mellem mødrene og også værtinderne.

Nogle møder starter med korte oplæg om relevante emner som sund mad for mor og barn, pleje af små børns tænder, babymassage – men det vigtigste er at lære hinanden at kende, øve det danske sprog og have det hyggeligt og godt. Sundhedsplejerskerne bakker op om projektet, fortæller deres nybagte mødre om det og kommer med ind imellem.

Der er 2 værtinder som tager sig af det praktiske - helt frivilligt - og oplægsholderne donerer deres tid og viden til dette fantastiske projekt. Værtinderne er selvfølgelig også mødre, men af store børn; en har også børnebørn. Værtinderne er fra Danmark og Syrien. Selvom sproget er hovedsageligt dansk, kan de 2 værtinder hjælpe med at forstå og fungere som uformelle tolke. Så også kvinder, der ikke taler dansk endnu kan være med.

Gruppen mødes 10 gange i Frivillighuset, Havnegade 3, hver anden mandag (ulige uger) fra 10.30 – 12.30. Der er 2 grupper hvert år, forår og efterår. Velkommen til nybagte mødre - eller gravide - mandag den 27. februar.