Findes julemanden? Måske, vi ved det ikke – men vi mener at have fundet hans kvindelige tvilling!

For andet år i træk har een privat frivillig (som vi ikke nævner navnet på da hun ønsker at være anonym) brugt tid og penge på at lave julepakkekalendere til 20 børn. Julepakkekalenderne bliver givet bort til familier hvor midlerne er små, og hvor der derfor ikke er mulighed for at give børnene det der lidt ekstra i julemåneden. Udover at flere familier har modtaget julepakkekalender, så har også Barnets Blå Hus, igen i år, modtaget en del af disse til deres familier med børn – og vi har hørt at kalenderne bragte stor lykke ved modtagelsen. 

Så enkelt kan der sendes næstekærlighed ud, i en tid, hvor ikke alle har midlerne til at kunne indfri børnenes juledrømme! 

Findes julemanden? Måske, vi ved det ikke - men vi mener at have fundet hans kvindelige tvilling!

Initiativet er taget helt på privat basis. Og Kontakt mellem Mennesker har blot været fødselshjælper ved bla. at søge om indpakningspapir & gavebånd samt lagt lokale til indpakningsaktiviteten. Sidste år hjalp vi med at finde et par frivillige gaveindpakkere, som alle igen i år stod klar til at tilbyde deres frivillige tid og hjælp med at pakke gaver ind – for der er virkelig mange gaver der skal pakkes ind med 20 kalendere x 24 gaver skulle vi hilse og sige! Tusinde tak til alle der har været med til at støtte op om det flotte initiativ, det være sig jer der har sponsoreret gavepapir og bånd, de frivillige og fantastiske gaveindpakkepiger – og ikke mindst, initiativtageren bag. Vi syntes at det er et flot, hjertevarmt og meget næstekærligt projekt der virkelig fortjener at blive fortalt og anerkendt!

Fynske Bank Fonden støtter Kontakt mellem Menneskers traditionsrige juleaften, ”Jul i Skallen”, med 10.000,-. 

Fynske Bank Fonden støtter Kontakt mellem Menneskers traditionsrige juleaften, ”Jul i Skallen”, med 10.000,-. 

Der blev sagt tillykke. Og der blev fejret. For Kontakt mellem Menneskers juleaften, ”Jul i Skallen”, er gavmildt blevet støttet med 10.000,- fra Fonden for Fynske Bank. Checken blev overrakt af Henrik Bo Jensen, og daglig leder Susanne Juhl Paaske og Karen Strandhave, formand for Kontakt mellem Mennesker, var mødt op for at modtage den flotte donation fra Fynske Bank.

Stærke m/k søges – har du lyst til at være en del af et fællesskab hvor der er plads til alle?

Stærke m/k søges - har du lyst til at være en del af et fællesskab hvor der er plads til alle? Kontakt mellem Menneskers genbrugsbutik, Genbrugskontakten i Vestergade, søger akut en eller flere frivillige medchauffører der har lyst til at hjælpe med afhentning af genbrugsting. Du skal kunne løfte og bære de møbler og kasser vi afhenter. Er det noget for dig, så ring og lav en aftale med den frivillige daglige leder Inge på 62 80 01 51.

Flot donation fra Serapions Ordenen til Kontakt mellem Menneskers traditionsrige juleaften, ”Jul i Skallen”.

Flot donation fra Serapions Ordenen til Kontakt mellem Menneskers traditionsrige juleaften, ”Jul i Skallen”.

Søndag d. 11.11. overrakte Serapions Ordenen Kontakt mellem Mennesker en flot donation på 5.000,- til afvikling af ”Jul i Skallen”.

I år er det 22.ende gang at Kontakt mellem Mennesker arrangerer gammeldaws jul med alt hvad et julehjerte måtte sukke efter.
”Jul i Skallen” danner ramme for i alt 100 gæster – børn som voksne, samt et fantastisk hold på 20 frivillige – der sammen fejrer en traditionel dansk jul. Vi er taknemmelige over, at vi igen i år har mulighed for at skabe netop deres fest, med en aften der byder på hjemmelavet dansk julemiddag, julesange, dans om juletræet – og naturligvis godter og julegave til de deltagende børn.

Tak fordi I vælger at gøre en forskel.

”Jul i Skallen” kan slet ikke lade sig gøre uden al den hjælp og økonomisk støtte vi får, og denne aften er i høj grad båret af såvel de frivillige hænder der løfter, og ikke mindst, af de gavmilde donationer vi modtager fra en række sydfynske virksomheder såvel som privatpersoner.

Vores gæster juleaften betaler et symbolsk beløb (30 kr. pr. person) for at deltage – det er et vigtigt princip vi fastholder, for at den enkelte gæst oplever at få en værdig jul som gæst i Skallen.
Men billetsalget dækker reelt kun en meget lille del af hvad arrangementet koster, og
Kontakt mellem Mennesker arbejder derfor fra oktober til december på at søge sponsorater, finde frivillige og lave PR på arrangementet.
Og vi oplever heldigvis at vores henvendelse til de lokale organisationer og erhvervsdrivende bliver modtaget med forståelse, stor varme og venlige donationer.
Og det er vi umådeligt taknemmelige for. For uden jer, ingen ”Jul i Skallen”.

Børn og unge i Svendborg ønsker sig en mentor. Er det dig?

Vil du hjælpe børn og unge med at udvikle sig i dit lokalområde? Så bliv mentor i Svendborg!

Ungdommens Røde Kors søger lige nu frivillige mentorer, som har lyst og tid til at hjælpe børn og unge i alderen 10-18 år, godt på vej. Vi oplever, at mentoring gør en kæmpe forskel for børn og unge, som har brug for en-til-en kontakt.

Hvad laver en mentor?
Mentoring handler om, at støtte et barn i at få en større tro på sig selv, så han/hun (mentee) lærer sine styrker og handlemuligheder at kende. Det kunne for eksempel være at lave lektier, gå i parken, spille spil, snakke fortroligt eller noget helt andet. Det vigtige er, at barnet oplever at have en at snakke og være sammen med. En mentor hjælper kort fortalt sin mentee med at tage de første skridt på stier, der kan virke uoverskuelige at bevæge sig ud på.

Som mentor mødes du som udgangspunkt med barnet ca. tre-fire gange om måneden.

Vi søger dig, som:

  • Er fyldt 22 år og er stabil
  • Er støttende og opmuntrende, når mentee oplever udfordringer i hverdagen.
  • Er lyttende og hjælper mentee med at sætte udfordringer i perspektiv
  • Er klar til at engagere dig til projektet i et år.
  • Er villig til at mødes med mentee, i det lokalområde, hvor han/hun bor

Interesseret?
Hvis du har lyst til at blive mentor, så send os en ansøgning, hvor du bl.a. skriver, hvorfor du har lyst til at blive mentor. mentoring@urk.dk

Vi ansætter løbende, så tøv ikke med at skrive til os!

Når du søger dette frivilligjob, giver du samtidig samtykke til, at de oplysninger, som du har givet om dig selv, kan registreres af Ungdommens Røde Kors. Registeringen er nødvendig for vurdering af din ansøgning om at blive frivillig Mentor. Din ansøgning gemmes et halvt år, hvorefter den bliver slettet. Du er bekendt med, at samtykket til enhver tid kan tilbagekaldes, hvorved Ungdommens Røde Kors forpligtes til at slette oplysningerne om dig. Du meddeler ligeledes samtykke til, at Ungdommens Røde Kors kan foretage registrering af disse oplysninger.

UNGDOMMENS RØDE KORS

Skal du søge efter tilskud til dit projekt? Så er Foreningstilskud.dk måske aktuel for dig og din forening!

Skal du søge efter tilskud til dit projekt? Så er Foreningstilskud.dk måske aktuel for dig og din forening!Svendborg Kommune har oprettet et abonnement på Foreningstilskud.dk, der gælder for alle Svendborg Kommunes foreninger. Foreningstilskud.dk er en database lavet specielt til det frivillige foreningsliv. Tilskudsdatabasen indeholder mere end 200 tilskudsordninger fordelt på EU-programmer, danske statslige ordninger, nordiske ordninger, private fonde samt tilskudsmuligheder fra diverse organisationer. Hertil kommer et antal tilskudsmuligheder og fonde som kun kan søges indenfor egen kommune. Foreningstilskud tjekker ministerier og styrelser, dagblade, fonde og EU for nyheder om tilskud og støtteordninger, og siden opdateres dagligt. Foreningstilskud.dk kan desuden bruges som platform til at sparre med andre om hvordan man bedst søger tilskud. Svartiden er ofte kun få minutter.