Findes julemanden? Måske, vi ved det ikke – men vi mener at have fundet hans kvindelige tvilling!

For andet år i træk har een privat frivillig (som vi ikke nævner navnet på da hun ønsker at være anonym) brugt tid og penge på at lave julepakkekalendere til 20 børn. Julepakkekalenderne bliver givet bort til familier hvor midlerne er små, og hvor der derfor ikke er mulighed for at give børnene det der lidt ekstra i julemåneden. Udover at flere familier har modtaget julepakkekalender, så har også Barnets Blå Hus, igen i år, modtaget en del af disse til deres familier med børn – og vi har hørt at kalenderne bragte stor lykke ved modtagelsen. 

Så enkelt kan der sendes næstekærlighed ud, i en tid, hvor ikke alle har midlerne til at kunne indfri børnenes juledrømme! 

Findes julemanden? Måske, vi ved det ikke - men vi mener at have fundet hans kvindelige tvilling!

Initiativet er taget helt på privat basis. Og Kontakt mellem Mennesker har blot været fødselshjælper ved bla. at søge om indpakningspapir & gavebånd samt lagt lokale til indpakningsaktiviteten. Sidste år hjalp vi med at finde et par frivillige gaveindpakkere, som alle igen i år stod klar til at tilbyde deres frivillige tid og hjælp med at pakke gaver ind – for der er virkelig mange gaver der skal pakkes ind med 20 kalendere x 24 gaver skulle vi hilse og sige! Tusinde tak til alle der har været med til at støtte op om det flotte initiativ, det være sig jer der har sponsoreret gavepapir og bånd, de frivillige og fantastiske gaveindpakkepiger – og ikke mindst, initiativtageren bag. Vi syntes at det er et flot, hjertevarmt og meget næstekærligt projekt der virkelig fortjener at blive fortalt og anerkendt!

Fynske Bank Fonden støtter Kontakt mellem Menneskers traditionsrige juleaften, ”Jul i Skallen”, med 10.000,-. 

Fynske Bank Fonden støtter Kontakt mellem Menneskers traditionsrige juleaften, ”Jul i Skallen”, med 10.000,-. 

Der blev sagt tillykke. Og der blev fejret. For Kontakt mellem Menneskers juleaften, ”Jul i Skallen”, er gavmildt blevet støttet med 10.000,- fra Fonden for Fynske Bank. Checken blev overrakt af Henrik Bo Jensen, og daglig leder Susanne Juhl Paaske og Karen Strandhave, formand for Kontakt mellem Mennesker, var mødt op for at modtage den flotte donation fra Fynske Bank.

Stærke m/k søges – har du lyst til at være en del af et fællesskab hvor der er plads til alle?

Stærke m/k søges - har du lyst til at være en del af et fællesskab hvor der er plads til alle? Kontakt mellem Menneskers genbrugsbutik, Genbrugskontakten i Vestergade, søger akut en eller flere frivillige medchauffører der har lyst til at hjælpe med afhentning af genbrugsting. Du skal kunne løfte og bære de møbler og kasser vi afhenter. Er det noget for dig, så ring og lav en aftale med den frivillige daglige leder Inge på 62 80 01 51.

Flot donation fra Serapions Ordenen til Kontakt mellem Menneskers traditionsrige juleaften, ”Jul i Skallen”.

Flot donation fra Serapions Ordenen til Kontakt mellem Menneskers traditionsrige juleaften, ”Jul i Skallen”.

Søndag d. 11.11. overrakte Serapions Ordenen Kontakt mellem Mennesker en flot donation på 5.000,- til afvikling af ”Jul i Skallen”.

I år er det 22.ende gang at Kontakt mellem Mennesker arrangerer gammeldaws jul med alt hvad et julehjerte måtte sukke efter.
”Jul i Skallen” danner ramme for i alt 100 gæster – børn som voksne, samt et fantastisk hold på 20 frivillige – der sammen fejrer en traditionel dansk jul. Vi er taknemmelige over, at vi igen i år har mulighed for at skabe netop deres fest, med en aften der byder på hjemmelavet dansk julemiddag, julesange, dans om juletræet – og naturligvis godter og julegave til de deltagende børn.

Tak fordi I vælger at gøre en forskel.

”Jul i Skallen” kan slet ikke lade sig gøre uden al den hjælp og økonomisk støtte vi får, og denne aften er i høj grad båret af såvel de frivillige hænder der løfter, og ikke mindst, af de gavmilde donationer vi modtager fra en række sydfynske virksomheder såvel som privatpersoner.

Vores gæster juleaften betaler et symbolsk beløb (30 kr. pr. person) for at deltage – det er et vigtigt princip vi fastholder, for at den enkelte gæst oplever at få en værdig jul som gæst i Skallen.
Men billetsalget dækker reelt kun en meget lille del af hvad arrangementet koster, og
Kontakt mellem Mennesker arbejder derfor fra oktober til december på at søge sponsorater, finde frivillige og lave PR på arrangementet.
Og vi oplever heldigvis at vores henvendelse til de lokale organisationer og erhvervsdrivende bliver modtaget med forståelse, stor varme og venlige donationer.
Og det er vi umådeligt taknemmelige for. For uden jer, ingen ”Jul i Skallen”.

Fyn rundt på krykker

Frivilligcenter sydfyn Kontakt mellem MenneskerGå dig Glad
Onsdag d. 17.01.18

PRESSEMEDDELELSE

Frank Sørensen - Fyn rundt på krykkerFrank Sørensen, 35 år, Svendborg, har sat sig for at gå Fyn rundt i etaper – på krykker vel at bemærke.

Det er ikke helt nyt for Frank at gå på langtur. Sidste år gik han Bornholm rundt, også på krykker, og det er planen at det skal gentages igen i år. Men det er første gang at Frank tager turen rundt om Fyn, og planen er at han hen over de næste par måneder, hver anden lørdag, går 30-50 km pr. tur, indtil han er nået hele vejen rundt. Og dét er noget af en succeshistorie, der ellers ikke lige umiddelbart lå i kortene for Franks fremtid.

En alvorlig trafikulykke

I februar 2003 var Frank ude for en alvorlig trafikulykke der knuste hele hans højre side. Prognosen var dårlig, og da han kom op af sengen, var det med støtte af en rollator. Lægerne mente, at Frank ville ende i en kørestol inden han blev 50. Men Frank ville det anderledes.

Det startede ikke alt for lyst ud. Da Frank for ca. 4 år siden fik tilkendt førtidspension sad han hjemme og ville helst ikke uden for en dør, mest af alt gik dagene med at se fjernsyn og spille computer. For 2 år siden besluttede Frank sig for, at der skulle ske noget andet, og meldte sig som frivillig i Kontakt mellem Menneskers genbrugsbutik, Genbrugskontakten. Og det blev et vendepunkt.

Til start arbejdede Frank 2 timer 2 gange om ugen, og turen til og fra det frivillige arbejde foregik med rollator. Som Frank fortæller: ”Det var nærmest umuligt. At bevæge sig i Svendborg by med rollator er vildt besværligt, og så fik jeg ondt i ryggen af at gå bøjet over rollatoren”. I dag er Frank fortsat frivillig i Genbrugskontakten, nu 4 gange 2 timer om ugen, og som han siger ”Det har ændret mit liv, fuldstændigt!”.

”Kontakt mellem Mennesker”, Sydfyns frivilligcenter, giver madpakken

Som frivillig i Genbrugskontakten oplevede Frank at blive en del af et fællesskab, at have noget at stå op til og at få et indhold i tilværelsen der smittede positivt af på lysten til livet. Det gav ham også overskuddet til at give sig selv et spark bagi – og på egen hånd fik Frank med tiden trænet sig op til at kunne gå med støtte af krykker, og kunne stille rollatoren væk.

Frank Sørensen - Fyn rundt på krykkerOg det er i taknemmelighed for denne nye chance, at Frank har valgt at gå turen med logoet fra ”Kontakt mellem Mennesker” samt ”Gå dig Glad” trykt på sin refleksvest. Fordi han ønsker at gøre opmærksom på stedets aktiviteter, og på den betydning stedet har haft for hans egen historie. ”Kontakt mellem Mennesker” støtter Frank på hans tur rundt, dels ved at give et tilskud til madpakke på turene, og dels ved at have kontaktet frivilligcentrene rundt om på Fyn, for at høre om de gi’r en kop kaffe på Franks tur rundt, hvis turen naturligt falder forbi.

Følgende Frivilligcentre, der ligger på Franks rute, tager varmt imod med en god kop kaffe: Frivilligcenter Nyborg, Frivilligcenter Odense/Borgernes hus,

Vi ønsker rigtig god tur, hils gerne på hvis I møder ham på turen.