Julehjælp

De tre musketerer, Svendborg

Hvem kan søge julehjælp
Til familier der sidder hårdt i det og har brug for støtte og hjælp i julen. Der uddeles 10 kurve med julemad og julegodter.

Sådan søger du
Send privat besked via Facebook her

Svendborg Kommunes trangslegat

Hvem kan søge julehjælp
Svendborg Kommunes Trangslegat kan søges af personer med bopæl i Svendborg, herunder enlige kvinder og langvarigt sygdomsramte, der af uforskyldte grunde har behov for støtte.

Sådan søger du
Legatet kan søges hele året.
Ansøges via skema her

Autohuset Svendborg

Hvem kan søge julehjælp
Hos Autohuset Fyn mener vi, at julen er børnenes fest. Vi vil derfor gerne give muligheden for at skabe lidt varme i lokalområdet til økonomisk trængte familier. Derfor kan du nu søge om en julehjælpspakke fra os. I år hjælper vi hele 10 familier med hver et gavekort á kr. 500,- til Fætter BR!

Betingelser:
– Send en privat besked til os på Facebook, med en kort beskrivelse af jeres situation.
– Torsdag den 19. december kl 12.00 udvælger vi helt anonymt de 10 familier, som hver modtager et gavekort på 500,- til Fætter BR. Der vil være mulighed for at få taget et billede som bliver lagt på vores Facebookside – dette er ikke et krav.
– Vi lægger vægt på at give børnene glæde i en økonomisk stram hverdag, så vi prioriterer børnefamilier først. Da vi er en lokal virksomhed, vil familier fra Fyn også blive prioriteret højt.
– De 10 familier vil få direkte besked på Facebook.

Sådan søger du
Via Facebook

Støtteforeningen Hjælp til Hjælp

Hvem kan søge julehjælp
Der gives kun julehjælp til børnefamilier og hvor der er børn under 15 år
I særlige tilfælde enlige folkepensionister som er i særlige vanskelige kår

Julehjælpen består af et gavekort til et landsdækkende supermarked og sendes til ansøgers nærmeste pakkeshop

Sådan søger du
Ansøgningsskemaetskal benyttes for at søge julehjælp og det finder du her
Sidste ansøgningsfrist er den 21. november kl. 20

 

Vor Frue Kirke

Hvem kan søge julehjælp
Vor Frue sogns menighedspleje uddeler julehjælp til økonomisk trængte i sognet.

Sådan søger du

Ansøgningsblanketter kan afhentes i kirkens våbenhus eller på kirkekontoret. Det er også muligt at finde blanketten her.

Den udfyldte blanket afleveres til kirkekontoret, Frue Kirkestræde 4, evt. i postkassen. Ansøgningsfrist er fredag d. 4. december.

Frellsens Hærs julehjælp

Hvem kan søge julehjælp
Det eneste kriterie for at kunne modtage julehjælp, er familiens finansielle situation. Man kan søge julehjælp via en online ansøgning fra den 1. – 30. november.

Sådan søger du  
Send din ansøgning via portalen her 

Frimurerlogens juleuddeling

Hvem kan søge julehjælp
Gaveportionerne fra Juleuddelingen af 1867 kan ansøges af alle der har behov for en håndsrækning til at fejre Højtiden.

Gaveportionerne består af alt, hvad der skal til for at fejre en god Juleaften, dvs. steg, tilbehør, knas, lys, servietter, og hvis der er børn også lidt gaver i form af legetøj. Der kan IKKE søges om penge, gavekort eller andre former for hjælp.

Sådan søger du

Der er d.d. (11.11.2021) endnu ikke åbnet for ansøgninger - men følg med her for hvornår du kan ansøge

Fredens kirke

Hvem kan søge julehjælp
Er ikke nærmere beskrevet - kontakt kirken for dette. 

Sådan søger du

Ansøgningsskema kan fås ved at henvende sig til sognepræst Lotte Boas på mail logb@km.dk eller ved at hente det på kirkens hjemmeside: fredenskirke.dk eller det kan afhentes i Sognehuset i kirkekontorets åbningstid.

Der er ansøgningsfrist tirsdag d. 1.december.
Efter d. 7. december orienterer kirken om, hvorvidt de har mulighed for at hjælpe.

Julehjælpen er en købmandskurv med traditionelle danske julemadvarer,så der er mad til juledagene.

Foreningen til Støtte for Mødre og Børn

Hvem kan søge julehjælp
Foreningen uddeler legater til fortrinsvist enlige udsatte forsørgere og gravide kvinder. Traditionelt lever langt de fleste af de, som modtager vores legat, af offentlige ydelser.

Det er en helt grundlæggende forudsætning for at modtage vores hjælp, at du har forsørgerpligt overfor minimum et barn under 18 år. Det er imidlertid ikke et krav, at børnene har bopælsadresse hos dig. 

Selvom vores navn antyder noget andet, kan fædre også søge om at modtage vores legater.

Sådan søger du
Du ansøge om hjælpen her

Røde Kors

Hvem kan søge julehjælp
Røde Kors uddeler fortrinsvist julehjælp til økonomisk trængte børnefamilier. I de fleste tilfælde har Røde Kors et samarbejde med kommunen, der hjælper med at vurdere, hvilke familier der har mest brug for julehjælpen.

Sådan søger du
Der ansøges via skema du finder her

Blå Kors Danmark

Hvem kan søge julehjælp
Blå Kors uddeler julehjælp til familier på overførselsindkomst, som mangler penge til julemad og gaver. 

Der er ansøgningsfrist den 25. november 2021

Sådan søger du
Du ansøger om julehjælpen her

Sct. Nicolai kirke

Hvem kan søge julehjælp
Alle kan søge. Sct. Nicolai kirke uddeler julehjælp i form af rekvisitioner til Føtex på indkøb af mad med forventet uddeling i uge 50.

Sådan søger du
Ønsker du at søge om julehjælp, skal du udfylde et skema og aflevere det på kirkekontoret senest d. 1. december Skemaet kan hentes her.

Mødrehjælpen

Hvem kan søge julehjælp?
Mødrehjælpen uddeler igen i år julehjælp til børnefamilier, der har det svært. Hjælpen er økonomisk, og der kan søges om 500 kr. pr. barn i familien.

  • Du skal have børn under 18 år
  • Du kan søge om julehjælp til maks. tre børn i familien
  • Børnene skal være hjemmeboende - eller du skal have en fast samværsaftale
  • Ansøgningen er åben for både par og enlige forældre

Sådan søger du
Ansøgning foregår online via digitalt ansøgningsskema. Du finder ansøgningen lige her. Sidste frist er fredag den 10. december.

Dansk Folkehjælp

Hvem kan søge julehjælp?
Udsatte familier på overførselsindkomst med børn under 18 år kan søge om julehjælp.

Sådan søger du
Der åbnes op for ansøgninger pr. 1. november på www.folkehjaelp.dk.

Julehjælpen

Hvem kan søge julehjælp?
Hos Julehjælpen.dk kan alle økonomisk trængte familier med børn under 18 år søge om julehjælp. Det er ikke et krav at der er tale om hjemmeboende børn, eller at man har sit barn juleaften. Vi ved, at forældre med delebørn også ønsker at holde en juleaften, selvom det ikke nødvendigvis bliver den 24. december.

Sådan søger du
Du ansøger om julehjælp via vores ansøgningsportal, ved at trykke “Søg her” på hjemmesiden. Derefter skal du udfylde alle felter i ansøgningssystemet. Når du har trykket send, behandler Julehjælpen.dk din ansøgning, og du modtager herefter en mail.

ChristmasBox_dk

Hvem kan søge julehjælp?
ChristmasBox uddeler igen i år julehjælp til familier, der står i en svær økonomisk situation. Målet er at uddele 1000 "julehjælpspakker". I år kan der søges om pakkekalender, bageboks og julegaver til børnene.

  • Pakkekalender - 24 indpakkede gaver til børn mellem 3 og 17 år.
  • Bageboks - Indeholder ingredienser til lidt julebag.
  • Julegaver - En julegave pr. barn op til 17 år.

Sådan søger du
Send en mail til kontakt@christmasbox.dk, med en kort tekst om hvad I som familie har brug for i julen 2021 og hvor mange I er i familie. Der lukkes for ansøgninger d.1 december og de godkendes modtager en mail senest d. 5 december.

JULEHJÆLP 2021


Julen er hjerternes fest, siger man
– men sådan er det ikke nødvendigvis for alle. Julen kan for mange være en økonomisk udfordrende tid, hvor det at få de økonomiske ender til at nå sammen er en udfordring.

Det er derfor dejligt, at mange kirker, foreninger, fonde og organisationer – lokale som landsdækkende – uddeler julehjælp til værdigt trængende.

Har du en trængt økonomi, og har du og din familie brug for støtte til at komme godt igennem julen, så er en af de oplistede julehjælpstilbud her, måske en hjælp for jer.

Det er forskelligt, hvilke krav man skal opfylde for at komme i betragtning til at modtage julehjælp. Kriterier, information om ansøgning og ansøgningsfrist fremgår af de enkelte foreningers og organisationers hjemmesider.

Har du lidt overskud i juletiden som du gerne vil dele ud af – økonomisk eller med dine hænder – så kan du vælge at støtte et eller flere af julehjælps-initiativerne.

Du kan støtte på flere måder, fx ved at tilbyde din tid som frivillig, opfylde et barns ønske fra et ønsketræ eller donere penge.

Har du mulighed for at hjælpe, kan du henvende dig enten direkte til en af de forskellige hjælpeorganisationer, eller til Frivilligcenteret, så formidler vi gerne kontakten. Skriv til gry@kontaktmellemmennesker.dk.