Selvhjælp og netværk

Visionær leder til Selvhjælp Svendborg

Selvhjælp Svendborg søger ny, visionær leder.

Du vil blive leder for en organisation med stort udviklingspotentiale - med mange jern i ilden, engagerede frivillige og ansatte samt en spændende omfangsrig projektportefølje. Arbejdet vi udfører, udspringer fra det græsrodsarbejde, vi har lavet igennem 30 år. Vi er stolte af vores ophav og søger en leder som, sammen med medarbejdere og bestyrelse, kan bringe vores forening videre.

Selvhjælp Svendborg har til formål at hjælpe mennesker i forskellige livssituationer eller livskriser. Vi skaber frivillige sociale netværk, med det formål at styrke det enkelte menneske og give det overskud til at komme videre i tilværelsen. Selvhjælpsgrupperne og de sociale netværksaktiviteter bygger på tillid, gensidighed og ligeværdighed. Vi opretter traditionelle selvhjælpsgrupper, har café- og aktivitetstilbud, afholder juleaften i Skallen – og så driver vi Svendborgs bedste Genbrugsbutik. Du kommer til at arbejde både strategisk og operationelt med at skalere vores selvhjælpstilbud op.

Vi holder til i Frivillighuset og du bliver leder for 3-4 ansatte samt en masse frivillige. Det er en uformel arbejdsplads, hvor vi hjælpes ad med alle opgaver.

Overordnet bliver dine opgaver, med reference til bestyrelsen, at stå i spidsen for drift, herunder at varetage det daglige ansvar for personale, strategi, aktiviteter, genbrugsbutik, økonomi og udvikling.

I 2022/23 er der følgende centrale opgaver:

 • videreudvikle et organisatorisk/administrativt fundament for Selvhjælp Svendborg
 • ekstern finansiering til at opretholde medarbejderstab og aktivitetsniveau
 • ekstern finansiering til nye projekter/ansatte
 • udarbejdelse og implementering af strategi med henblik på at øge Genbrugskontaktens indtjening
 • kommunalt samarbejde og synliggørelse af resultater
 • udvikle strategien (i samarbejde med bestyrelse og medarbejdere)
 • skabe sammenhængskraft mellem de forskellige virkeområder
 • samarbejdsaftale med Svendborg Kommune

Vores ønskeseddel er her:

 • Du har et tydeligt og rummeligt menneskesyn og en anerkendende ledelsesstil samt erfaring med frivillige, sårbare grupper og mennesker i udsatte livspositioner
 • Stærke sociale kompetencer, evnen til at skabe begejstring og engagement
 • Relevant uddannelse indenfor det sociale/samfundsfaglige område eller tilsvarende erfaringer
 • Erfaring med ledelse og viden om det frivillige sociale område, og erfaring med tværsektorielle samarbejder
 • Dokumenteret erfaring med fundraising, økonomistyring og afrapportering
 • Strategisk sans, organisatorisk indsigt, politisk tæft og gode netværkskompetencer
 • Stærke kommunikationskompetencer i skrift og tale
 • Viden om projektudvikling -ledelse og -koordinering
 • Købmandskab

Opgaven omfatter:

 • Sikring af, at foreningen opfylder sine mål og formålsbestemmelser
 • Ledelse af medarbejdere, frivillige og projekter
 • Sikring af igangværende og kommende projekter både økonomisk, ressource- og kvalitetsmæssigt
 • Ansvar for at strategi, ressourcer og aktiviteter er i god balance
 • At styrke den eksterne kommunikation og pressearbejdet
 • At bidrage til lokale projekter, samarbejder og indsatser
 • Deltagelse i bestyrelsesmøder
 • Praktiske opgaver

Vi ønsker os en leder med overblik, faglig viden, empati og engagement, der kan tegne os udadtil og sikre udvikling og trivsel indadtil.

Du får et fantastisk spændende job med mulighed for at præge fremtiden og dagligdagen. Du skal arbejde selvstændigt, have et stærkt drive og kunne håndtere sammensatte problemstillinger. Vi tilbyder en dejlig arbejdsplads med stort udviklingspotentiale, højt til loftet, tæt samarbejde, stor tillid til hinanden og plads til forskellighed i et kreativt og uformelt arbejdsmiljø.

Stillingen er på 30 timer, arbejdstiden ligger primært på ugens første 4 dage, aftenarbejde kan forekomme.

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte projektmedarbejder Lis Thejls på 4274 5710.

Ansættelsesproces: Ansøgning sendes senest d. 29.maj til selvhjaelp@kontaktmellemmennesker.dk Samtaler vil finde sted den 14. eller 15. juni.

Ansættelsestidspunkt 1.8.2022. Løn 30.000,-/md, 16% i pension. Overenskomstmæssig ansættelse.

Arbejdsstedet er Frivilligcenter og Selvhjælp Svendborg, Havnegade 3, 5700 Svendborg.

Læs meget mere på www.kontaktmellemmennesker.dk. Under menupunktet “Om os” finder du en række relevante dokumenter (vedtægter, funktionsbeskrivelse for daglig leder, personalepolitik, aktuel status på Selvhjælp m.m.).

Selvhjælp Svendborg tilbyder løbende oprettelse af Netværks- og selvhjælpsgrupper.

En netværks- eller selvhjælpsgruppe, er et meningsfyldt fællesskab, hvor man kan udveksle tanker og erfaringer med det i ens liv, som man har brug for at mødes med andre om. Det kan være det at være; kvinde, mand, ung, pårørende, ramt af sorg, skilsmisse, ledighed, stress osv.

Grupperne bliver til når mennesker henvender sig hos os med en ide til en gruppe, et tema eller problem man gerne vil mødes med andre og snakke om. Gruppen kan være selvkørende eller få støtte og sparring af en-to frivillige igangsætter/tovholder.

Igangsætteren/tovholderen står for de praktiske ting og kontakten i starten. Igangsætterne bliver i gruppen indtil gruppen kører selv eller efter aftale.

Grupperne mødes i Frivillighuset, Havnegade 3, 5700 Svendborg hver eller hver anden uge i en aftalt periode.  Det er et gratis, der er ingen registrering og vi har tavshedspligt.

Ønsker du at deltage i en gruppe, eller har du ønske om opstart af en gruppe, kontakt Lis Thejls på 4274 5710
mandag-torsdag kl. 10-14, eller send en mail på selvhjaelp@kontaktmellemmennesker.dk

Aktuelle grupper, januar 2022

Vil du være frivillig inden for Netværk og selvhjælpsgrupper?

Vil du gerne gøre en forskel for andre mennesker, er opgaven som frivillig tovholder eller igangsætter i en netværks- eller selvhjælpsgruppe måske noget for dig.

Det er ikke nødvendigt, at du har en specifik faglig baggrund, men vi ligger vægt på, at du har en god forståelse for mennesker samt er rummelig og kender dine egne grænser.

Som frivillig er man ikke behandler, men et menneske som i kraft af personlige egenskaber, vil bidrage til at opbygge et meningsfuldt fællesskab for andre.

Ligeledes er det vigtigt, at du er villig til at have et tæt samarbejde med Selvhjælpens medarbejdere, og vil følge de frivilligmøder og supervision vi tilbyder.

Der indhentes en børneattest, såfremt du som frivillig har kontakt med børn og unge.

Har du lyst til at høre mere om det at være tovholder for en gruppe, kontakt Lis Thejls på 4274 5710
mandag-torsdag kl. 10-14, eller send en mail på selvhjaelp@kontaktmellemmennesker.dk

HVAD ER...

Netværksgrupper
Netværksgrupperne er for alle, der ønsker at møde ligesindede i forhold til en fælles interesse eller udfordring i livet.
I en netværksgruppe kan omdrejningspunktet være forskellige aktiviteter, så som litteratur, gruppe for transkønnede, venindegruppe, netværksgruppe mod stress, mandegruppe, aktiv som førtidspensionist eller ledig m.v.
En gruppe består typisk af 3 til 8 personer og sammensættes efter tema og alder. I begyndelsen kan der desuden deltage 1 eller 2 frivillige, der er med til at udforme de praktiske rammer, indtil gruppen er selvkørende.

Selvhjælpsgrupper
Selvhjælpsgrupperne er for alle, der har ressourcer til at klare egne problemer, hvis de får den rette støtte og opbakning.
Man kan henvende sig med stort set alle temaer, der trænger sig på og som hæmmer én i hverdagen. Det kan handle om tab og sorg, at være pårørende til alvorligt syg eller andet, som vi mennesker kommer ud for. I en gruppe deler deltagerne erfaringer, støtter og hjælper hinanden og finder nye ressourcer.
En gruppe består typisk af 3 til 8 personer og sammensættes efter tema og alder. Vi har grupper for unge og voksne. I begyndelsen deltager desuden 1 eller 2 frivillige med engagement indenfor området, indtil gruppen er selvkørende.

Tilbuddene kan ikke erstatte et professionel terapiforløb.

Selvhjælp