Selvhjælp

SELVHJÆLP- en del af Kontakt mellem Mennesker

Det kan stresse, når mange af vores almindelige gøremål er aflyst!

Frivillighuset er midlertidigt lukket på grund af virus. Det betyder at samtalecaféen udskydes og at mange møder er aflyst.

Du befinder dig måske i en vanskelig situation, hvor du normalt ville have gavn af at mødes med andre og udveksle erfaringer, men de fleste aktiviteter, hvor vi kan mødes, er desværre aflyst i øjeblikket.

I SELVHJÆLP- en del af Kontakt mellem Mennesker kan vi tilbyde samtaler til dig. Også nu, hvor vi ikke mødes rent fysisk. Du er velkommen til at ringe, hvis du har brug for en snak. Men spørgsmål, hvis du er urolig for smitte, svarer vi ikke på. Det er din læge du skal ringe til.

Vi tilbyder ikke behandling, men selvhjælp! Du kan få sat ord på det, der tynger dig og der er naturligvis tavshedspligt.

Kontakt Lis Thejls på 4274 5710 mandag-torsdag kl. 10-16, gerne besked eller sms, eller mail på selvhjaelp@kontaktmellemmennesker.dk

Netværk og selvhjælpsgrupper

Kontakt mellem Mennesker tilbyder løbende oprettelse af Netværks- og selvhjælpsgrupper.

En netværks- eller selvhjælpsgruppe, er et meningsfyldt fællesskab, hvor man kan udveksle tanker og erfaringer med det i ens liv, som man har brug for at mødes med andre om. Det kan være det at være; kvinde, mand, ung, pårørende, ramt af sorg, skilsmisse, ledighed, stress osv.

Grupperne bliver til når mennesker henvender sig hos Kontakt mellem Mennesker med en ide til en gruppe, et tema eller problem man gerne vil mødes med andre og snakke om. Gruppen kan være selvkørende eller få støtte og sparring af en-to frivillige igangsætter/tovholder.

Igangsætteren/tovholderen står for de praktiske ting og kontakten i starten. Igangsætterne bliver i gruppen indtil gruppen kører selv eller efter aftale.

Grupperne mødes i Frivillighuset, Havnegade 3, 5700 Svendborg hver eller hver anden uge i en aftalt periode.  Det er et gratis, der er ingen registrering og vi har tavshedspligt.

Vil du være frivillig inden for Netværk og selvhjælpsgrupper?

Vil du gerne gøre en forskel for andre mennesker, er opgaven som frivillig tovholder eller igangsætter i en netværks- eller selvhjælpsgruppe måske noget for dig.

Det er ikke nødvendigt, at du har en specifik faglig baggrund, men vi ligger vægt på, at du har en god forståelse for mennesker samt er rummelig og kender dine egne grænser.

Som frivillig er man ikke behandler, men et menneske som i kraft af personlige egenskaber, vil bidrage til at opbygge et meningsfuldt fællesskab for andre.

Ligeledes er det vigtigt, at du er villig til at have et tæt samarbejde med Kontakt mellem Menneskers medarbejdere, og vil følge de frivilligmøder og supervision vi tilbyder.

Der indhentes en børneattest, såfremt du som frivillig har kontakt med børn og unge.

HVAD ER...

Netværksgrupper
Netværksgrupperne er for alle, der ønsker at møde ligesindede i forhold til en fælles interesse eller udfordring i livet.
I en netværksgruppe kan omdrejningspunktet være forskellige aktiviteter, så som litteratur, gruppe for transkønnede, venindegruppe, netværksgruppe mod stress, mandegruppe, aktiv som førtidspensionist eller ledig m.v.
En gruppe består typisk af 3 til 8 personer og sammensættes efter tema og alder. I begyndelsen kan der desuden deltage 1 eller 2 frivillige, der er med til at udforme de praktiske rammer, indtil gruppen er selvkørende.

Selvhjælpsgrupper
Selvhjælpsgrupperne er for alle, der har ressourcer til at klare egne problemer, hvis de får den rette støtte og opbakning.
Man kan henvende sig med stort set alle temaer, der trænger sig på og som hæmmer én i hverdagen. Det kan handle om tab og sorg, at være pårørende til alvorligt syg eller andet, som vi mennesker kommer ud for. I en gruppe deler deltagerne erfaringer, støtter og hjælper hinanden og finder nye ressourcer.
En gruppe består typisk af 3 til 8 personer og sammensættes efter tema og alder. Vi har grupper for unge og voksne. I begyndelsen deltager desuden 1 eller 2 frivillige med engagement indenfor området, indtil gruppen er selvkørende.

Tilbuddene kan ikke erstatte et professionel terapiforløb.

Selvhjælp