Aktuelle frivilligjob

Grundet coronasituationen kan vi desværre ikke lige nu tilbyde vejvisersamtaler i Havnegade 3. Vi har i stedet oprettet en liste over tilbud og fællesskaber der kan findes ude på nettet - du finder listen her. Vi opdaterer løbende listen, og takker for alle der bidrager med at få endnu flere tilbud sat på.

KONTAKT MELLEM MENNESKER ER LUKKET MIDLERTIDIGT NED.

Regeringen opfordrer alle frivillige foreninger til at lukke i 14 dage (foreløbig). Denne opfordring følger vi i Kontakt mellem Mennesker.
Vores kontor i Havnegade lukkes derfor fra torsdag den 12. marts og foreløbig indtil den 8. juni.
Kontakt mellem Mennesker kan træffes via mail info@kontaktmellemmennesker.dk samt pr. telefon fra mandag den 16. marts - men ikke ved personligt fremmøde. Har du brug for at komme i kontakt med en bestemt medarbejder, finder du de ansattes kontaktinformation og træffetid her
Frivillighuset lukkes for adgang fra torsdag den 12. marts og foreløbig indtil den 8. juni. Alle bookinger i denne periode er aflyst. Vi opfordrer foreninger til at følge myndighedernes anvisninger.
Har du som borger eller forening brug for at finde alternative sociale tilbud og aktiviteter der tilbydes på nettet, opdaterer vi løbende en liste med sådanne tilbud – du finder listen her.
Vi holder jer løbende orienteret, og melder ud så hurtigt som muligt, når der er nyt.
Lad os passe godt på hinanden!
De bedste hilsner,
Susanne Juhl Paaske, daglig leder Kontakt mellem Mennesker

 

Leder du efter et frivilligt arbejde?

At være frivillig, og sammen i et fællesskab om en sag, kan være både motiverende og givende for dig såvel som for det fællesskab du er en del af. Og der er mange måder at være frivillig på.

I Frivilligcenteret har vi løbende flere aktuelle frivilligjob i vores mappe, alle udbydes af lokale frivillige sociale foreninger. Her er det muligt at finde forskellige typer af opgaver, såsom; koordinator, besøgsven, nabohjælp, cafemedhjælp, kassebetjening/sorteringshjælp i genbrugsbutik o.m.a.

Der findes altid et fællesskab at blive en del af!

Vi hjælper dig gerne på vej!

I Frivilligcenteret har vi et team af frivillige Vejvisere siddende klar til at hjælpe dig med at finde netop det frivilligjob du drømmer om. Har du brug for vejledning til at finde dit frivilligjob, kan du ringe og bestille tid til en gratis samtale på 62 20 11 30 - vi har åbent fra mandag-torsdag kl. 10-16.

Aktuelle frivilligjob kan også findes på Frivilligjob.dk, hvor vi løbende slår frivilligjob op for de lokale frivillige sociale foreninger. Du finder alle aktuelle frivilligjob i Svendborg via linket her.

Alle frivilligjob kan desuden ses i vores vejvisermapper i Frivilligcenteret. Du er velkommen til at komme forbi i Havnegade 3 og se om netop det frivilligjob du søger, findes her.

 

Skal vi hjælpe jeres forening med at rekruttere frivillige?

Frivilligcenter Svendborg - en del af Kontakt mellem Mennesker har løbende samtaler med borgere der ønsker at være frivillige, og vi henviser ofte og gerne ud til jer foreninger. Det er gratis at synliggøre jeres frivilligjob i vores frivilligjobmappe, på vores facebook og via os på frivilligjob.dk.

Frivilligcenteret er altid behjælpelig med råd og ideer til hvordan et godt frivilligjob-opslag kan udformes. 

En god frivilligjob-beskrivelse bør indeholde:

  • En præsentation af jeres forening/projekt med jeres formål og målgruppe.
    Lidt om hvilken type frivillig I søger – evt. om der forventes at man har særlige erfaringer, kompetencer eller kunnen.
  • En beskrivelse af den/de opgaver den frivillige vil komme til at arbejde med
  • - og naturligvis kontaktinformation til jer.

Frivilligjob-opslag mailes til gry@kontaktmellemmennesker.dk, eller ring til på 62 20 11 30 for en snak – vi er at træffe mandag-torsdag fra kl. 10-16.

 

Hvorfor vælger man at blive frivillig?

Hvilken forskel gør det for en som frivillig - og ikke mindst for den man hjælper? Og hvad laver man egentligt når man er frivillig?
Læs historien om Marie, der er frivillig besøgsven hos Jytte på Ryttervej - en af mange måder og muligheder for at blive frivillig:

Røde Kors - Svendborg Kommune
Marie er frivillig besøgsven hos Jytte på Ryttervej

Jytte står glad og venter på Marie, der kommer for at besøge hende. Jytte bor på botilbuddet Ryttervej i Svendborg Kommune, der er hjem for 40 voksne med varig fysisk og psykisk udvilkingshæmning. Marie har siden begyndelsen af februar været frivillig på stedet og har med stor fornøjelse været gæst hos Jytte en gang om ugen.

- Jeg har tid til overs i mit liv og jeg vil gerne bruge den på at gøre noget for andre. Jeg vil gerne prøve nogle forskellige ting af, så jeg kan spore mig ind på, hvad jeg skal lave i fremtiden og hvilken uddannelse jeg skal tage, fortæller Marie.

Marie så et opslag hos foreningen Kontakt mellem Mennesker - Frivilligcenter Sydfyn, der holder til i Frivillighuset, hvor Ryttervej sammen med Røde Kors søgte efter frivillige. Samarbejdet med Røde Kors blev indgået, fordi foreningen har stor viden om frivillighed og erfaring med frivillige, der gør en forskel for andre. Røde Kors ser en stor værdi i at understøtte, at beboerne på Ryttervej kan få glæde af, at der kommer frivillige på besøg, der blandt andet kan tilbyde samvær. Begge parter er godt tilfredse med, at samarbejdet har båret frugt.

Opslaget vakte Maries interesse. Hun husker tilbage på sit første møde, hvor hun mødte stedet med en lyst til at lære beboerne at kende. Det betyder meget for hende, at Ryttervej har en åben tilgang til, hvem hun er og hvad hun har lyst til at bidrage med. Det, at der ikke er krav og forventninger i forhold til, hvad hun skal lave, er afgørende for Maries lyst til at være på Ryttervej.

Susanne Markussen, der er afdelingskoordinator på Ryttervej og tovholder for frivillige på stedet, gør sit til, at det er nemt at komme som frivillig. Susanne fortæller - En god indledende snak med den frivillige er vigtig, så vi har mulighed for enten at rammesætte den frivilliges opgave eller give frihed og rum til, at den frivillige kan bidrage med egne interesser. Det er forskelligt, hvad den enkelte har det bedst med og det skal vi tilpasse os.

Marie var i starten med til aktiviteter i fællesrummet, så Marie fik kendskab til beboerne. Jytte og Marie fik en relation, der blev bygget videre på – de er et godt match.

Marie og Jytte har stille og roligt lært hinanden bedre at kende. Det går rigtig godt og de hygger sig, når de er sammen. De snakker om, hvad Jytte har oplevet, kigger i ugeblade, går ture, plukker blomster, drikker kaffe eller bare er sammen. I det hele taget laver de det sammen, de har lyst til.

Marie-er-frivillig-besøgsven-hos-Jytte-på-RyttervejMarie får meget ud af at være frivillig. Jytte bliver glad for hendes besøg, og det giver Marie en grundlæggende følelse af glæde. Atmosfæren er hyggelig og hun føler sig godt tilpas på Ryttervej. Susanne fortæller, at Jyttes glæde påvirker hele huset. En beboer udbrød - Ej Jytte, hvor er det dejligt, nu kommer din ven.

For Ryttervej er frivillige en gave, de kan tilbyde samvær med nogle af de beboere, der ikke har ret meget netværk eller ikke har pårørende. Det er meget værdifuldt for beboerne at få en gæst på besøg. Og ønsket er, at få flere med. Også gerne frivillige der har lyst til at lave andre ting end at være besøgsven. Ryttervej søger ikke bestemte typer frivillige - alle er velkomne med det, de har lyst til at bidrage med.

Har du lyst til at vide mere om at blive frivillig på Ryttervej – læs her