Mamma Mia – to ny internationale mødregrupper i Svendborg.

Pressemeddelelse – 22. december 2009

mammamia-logo-uden-tekst– to ny internationale mødregrupper i Svendborg.

 

 

Mamma Mia et internationalt mødreprojekt under Kontakt mellem Mennesker – Sydfyns Frivilligcenter, der startede på frivillig basis støttet af Svendborg kommune for lidt mere end tre år siden er stadigt spillevende.

Nu får Svendborg to nye grupper. Den ene i By- og Skovparken i deres fælles integrationsprojekt Anemonen og den anden i Svendborg midtby i Skt. Nicolai Kirkes menighedshus. Formålet med grupperne er at mødre på kryds og tværs af oprindelsesland, kultur og sprog mødes for at få en sjovere barsel. Alle vordende mødre har den store omvæltning det er at få et ban tilfælles. I Mamma Mia får mødrene mulighed for at danne netværk og udveksle tanker og ideer om børn og moderskab. Som deltager kan mødrene bryde den isolation, som mange unge mødre oplever fordi mormor enten lever i et helt andet land eller har et fuldtids job.

På hvert møde vil der være et lille oplæg, der handler om at blive mor. Oplæggene varierer fra sund mad til vuggeviser og fortællinger fra mange lande. Men først og fremmest er formålet, at deltagerne får mulighed for at dele forventningerne til deres kommende status som mødre – og efter fødslen glæden ved deres babyer. På møderne vil der være to værtinder – en fra Danmark og en med rødder i en anden kultur – der varter op og hjælper med at få snakken i gang. Der er både ammepude, puslebord og babylegetøj. Der vil blive serveret kaffe, te og frugt. Mødrene skal kun medbringe sig selv deres tykke maver – eller babyer. Håbet er at projektet kan bringe integration af nye danskere helt ned i babylifthøjde og skabe varige venskaber mellem danske mødre og deres børn og mødre og børn fra andre kulturer.

Sproget er hovedsageligt dansk, men mødre, der først lige er begyndt at lære dansk er velkomne.

Både Bente Kjær i Anemonen og Frances Fischer der står for midtbygruppen glæder sig til at få huset fuldt af mødre og babyer i alle farver. Alle nye – og snart nye – mødre, der er åbne og nysgerrige i forhold til mennesker fra andre kulturer er velkomne.

Der bliver afholdt informationsmøde om mødregruppen i Anemonen den 11. januar og gruppen i Skt. Nicolai kirkes menighedshus den 12. januar, begge steder kl. 10.30 – 12.30. Mødrene er velkomne til at tage pårørende med ved dette første møde – det kan være ægtemænd, mødre, svigermødre eller søskende eller veninder. Herefter mødes grupperne hver anden uge. Det er gratis at deltage. Du kan læse mere på www.mammamiamodregrupper- i.dk, eller sende en mail til mammamia@kontaktmellemmennesker.dk eller ringe på tlf. 5092 9552

Mamma Mia er blevet landsdækkende takket være midler fra Integrationsministeriet. Der er startet en gruppe i Odense og efter nytår starter foruden de to grupper i Svendborg også en gruppe i Vejen. Alle steder samarbejder Mamma Mia med sundhedsplejerskerne.