Mamma Mia – ny international mødregruppe i Svendborg.

Pressemeddelelse – august 2007

mammamia-logo-uden-tekst– ny international mødregruppe i Svendborg.

 

 

Nu får Svendborg en international mødregruppe. Anne Sophie Nickel og Frances Fischer er initiativtagere bag Mamma Mia – en international mødregruppe i Svendborg. Formålet med gruppen er at mødre på kryds og tværs af oprindelsesland, kultur og sprog mødes for at få en sjovere barsel. Vordende mødre får mulighed for at danne netværk og udveksle tanker og ideer om børn og moderskab. Som deltager kan mødrene bryde den isolation, som mange unge mødre oplever fordi mormor enten lever i et helt andet land eller har et fuldtids job.

Gruppen mødes seks gange og på hvert møde vil der være et lille oplæg, der handler om det at blive mor. Oplæggene varierer fra sund mad, motion, vuggeviser og pottetræning til fortællinger fra mange lande. Men først og fremmest er formålet, at mødrene gennem netværket får mulighed for at dele forventningerne til deres kommende status som mødre og siden deres babyer. På møderne vil der være to værtinder, der varter op og hjælper med at få snakken i gang. Der er både ammepuder, puslebord og babylegetøj. Der vil blive serveret kaffe, te og frugt. Mødrene skal kun medbringe sig selv og til at begynde med deres tykke maver – siden deres babyer. Sproget er hovedsagelig dansk, men mødre, der først er begyndt at lære dansk er velkomne.

Frances Fischer, som oprindeligt kommer fra USA, siger: ”Sådan en gruppe kunne jeg virkelig have brugt, da jeg ventede barn i Danmark for første gang. Det er den bedste og sjoveste måde, at møde andre og blive klogere.” ”Vi fik lyst til at starte projektet da jeg læste om en lignende gruppe i København, men Svendborg gruppen har dog sin helt egen ide,” siger Sophie. ”Vi håber at projektet kan bringe integration af nye danskere helt ned i babylifthøjde”.

Mødrene får også tilbudt at indgå i en mentor/mentee ordning, men det er helt frivilligt og man kan sagtens deltage i mødregruppemøderne uden at være mentor eller mentee. Der findes allerede mentorordninger der hjælper indvandrere med at få job indenfor deres fag i Danmark, og de virker. Hos MammaMia består mentor/mentee ordningen af to mødre, der hjælper og støtter hinanden og deres babyer. Du kan blive mentee, hvis du er flygtning, indvandrer eller asylansøger. Du kan blive mentor, hvis du har lyst og overskud til at dele ud af din viden om, hvordan det er at leve i Danmark og er åben og nysgerrig i forhold til mennesker fra andre kulturer.

Der bliver afholdt informationsmøde om både mødregruppen og mentor/menteeordningen den 4. september kl. 14 – 16 på Klosterplads 8a i Kontakt mellem Menneskers foreningshus. Mødrene er velkomne til at tage pårørende med ved dette første møde – det kan være ægtemænd, mødre, svigermødre eller søskende. Herefter mødes gruppen hver anden uge fra 11. september til 20. november. Det er gratis at deltage.

Du kan læse mere på www.kontaktmellemmennesker.dk, eller sende en mail til mammamia@kontaktmellemmennesker.dk eller ringe på tlf. 62 20 11 30.

Mamma Mia modtager midler fra Sundheds- og forebyggelsesudvalget og samarbejder med Svendborgs jordmødre og sundhedsplejersker samt Kontakt mellem Mennesker.