Mamma Mia for fjerde gang.

Pressemeddelelse September 2010

mammamia-logo-uden-tekst– Mamma Mia for fjerde gang.

 

 

Mamma Mia, Svendborgs internationale mødregruppe, går i gang med den fjerde sæson i midten af september. Projektet startede i 2007 med støtte fra Svendborg Kommune og 12 unge mødre som deltagere.

Det første møde er altid et informationsmøde, hvor kvindernes mænd, mødre, søstre og veninder er velkomne. En enkel kom ledsaget første gang af sin danske svigermor fordi hun kun havde boet i Svendborg i 5 dage og var endnu ikke i gang med sprogundervisning. Samme unge mor har nu 2 børn og taler fint dansk.

Mødrene – de vordende tæller med – vælger selv gruppen, skønt flere hører om den først fra sundhedsplejersken. Enkelte danske mødre går også i en ’almindelig’ gruppe ved siden af. Men der er tit andre overvejelser. En vietnamesisk kvinde fra den første gruppe var godt i gang med at lære dansk, men mente alligevel at det ville være besværligt for de andre i en ellers ren dansk gruppe. En mexikansk-amerikansk kvinde blev afvist af den gruppe, sundhedsplejersken henviste hende til, netop fordi de andre medlemmer syntes det var besværligt at skulle forklare på engelsk. Mamma Mias held – og mødrenes. Sprog er et af de vigtigste aspekter af Mamma Mia. De nydanske mødres sprog forbedres af at snakke babysnak på den voksne måde med de andre. Oplægsholderne, der kommer til de første 6 møder, taler selvfølgelig også dansk om emner, som alle kan bruge. Det klares med lidt engelsk kommentar ind mellem, men mest med langsom tale, tid til spørgsmål og spidse ører.

Flere fra de 2 første grupper mødes stadig hver anden lørdag fordi de ikke kan undvære hinanden. Nu leger og pludrer deres børn sammen og det er netop pointen med hele projektet – integration i babylifthøjde. Børn, der leger sammen fra de er helt små er ikke farveblind, for så ville de mangle noget. De ser tværtimod hele spektret hvor alle farver harmonerer og gør billedet meget mere interessant.

Mamma Mia midtby møder første gang den 14. september, kl. 10.30 i Færgegården.
Tovholder er Frances Fischer fra Kontakt mellem Mennesker/Frivilligcenter Sydfyn, og de to værtinder kommer fra Danmark og Rwanda. Kvinder med store maver eller små babyer er velkomne.